WRC 2012 - Rallye Greece - MGR Sportfotó flashback! (A mikrofonnál Makai Gergő)

Úgy tűnik, hogy az idei szezonban az időjárás és a fények alaposan átformálják a versenyeket, ez az év nem a megszokásról szól! Mire is gondolok pontosan? Az Akropolisz Rali hallatán szerintem jó pár embernek a rekkenő hőség, a hatalmas por, a brutális szikladarabok és a versenyautók perzselő utasfülkéi jutnak eszébe. 

Idén már írtam Nektek a shakedown új rendszeréről, jelentem, ez most a görög rali során sem változott. Az első meglepetésre azonban ezúttal sem kellett sokat várnom, csütörtök reggel kitekintve az ablakon, hatalmas, sötét felhők borították a máskor vakítóan kék eget.  Sebaj, legalább nem esik, lesz por, ha már szép reggeli fények nincsenek! Megérkezve a shakedown egyik kiszemelt pontjához, a parkolás pillanataiban elkezdett szemerkélni az eső... hát ez hihetetlen... idén pár versenyt eltoltak a naptárban a korábban megszokott időpontról és csak most látjuk, hogy rengeteget számíthat az a pár hét, hónap! A shakedown nem volt rossz, változatos helyeken lehetett fotókat készíteni, volt tempós rész, visszafordító és izgalmas kombinációk.

0001 Csütörtökön a rajtceremónia után egy gyorsasági szakasz várt a mezőnyre. Az időjárás egy picit megváltozott, a felhők felszakadoztak néhol és néha a nap is előbukkant. Egy tempós jobb kanyart szemeltem ki, ahová a céltól sétáltam vissza kb. egy kilométert. Elsőre szemből, teleobjektívvel készítettem egy képet az elsőnek érkező Miniről. Nem lett rossz, de a látvány nem azt hozta, mint amit szerettem volna visszaadni.

0003

Váltás, nagylátó fel, irány a kanyar belső íve, a ráfordítás utáni 2-3 méter érdekelt. Ez már jobban tetszett, még az elején jártunk, a gyorsabb versenyzők csak most következtek. Nekem itt ez a két kép lett a kedvencem:

0005

0004

Pénteken sokat kellett autózni, nagy volt az etap távolság a mezőnynek. Csak három gyorsaságit tudtam fotózni aznap. Erre a napra valahogy sztori nélkül maradtam, nem volt semmi extra, viszont találkoztam egy magyar sráccal és a görög haverjaival. Egyikőjük egy szépen megcsinált Ford Focussal hasított.

0006 Szombat. Szép idő, jó fények, négy gyorsasági. Megint volt minden, tempós rész és kanyarok. Az első fotó, ami igazán tetszett Petter Solbergről készült.

0007

A szombati harmadik szakaszon egy visszafordítós kanyarhoz mentem. Mivel volt hely mögöttem bőven, illetve szerintem a háttér is így mutatott jobban, a teleobjektívet használtam. Jöttek-mentek a népek, készültek a képek. Jari-Matti is jött és hopp, történt valami. Elsőre nem is értettem. Elkészültek a képek, viszont a keresőben valami nem stimmelt. Gép megfordít, nézem a lencsét, megáll a szívem :) . Mivel nem csak az érkezést fotóztam, hanem a kigyorsítást is, mindig rendesen megszórtak kaviccsal, de most nem volt akkora szerencsém, mint előtte, ezért kaptam egy szép kis követ az obi elejére. Szerencsére használok UV PRO szűrőt a telére, aminek elég nagy az üvegvastagsága. (Mécs Péter barátom a fotoplus.hu jóvoltából már gondoskodott a további védelemről, köszönet érte! ) A látvány azért így sem tetszett annyira, a betört filterről a frontlencsére érkeztek a szilánkok és elsőre az volt a tippem, hogy az obi is megsérült. Mire ezt a problémát észleltem már ott csattogott Loeb és a szűrő még mindig az obin volt, ezért így kattintottam el :)

0008

0009

Számomra ez volt itt a nap eseménye, mindenki nyugtázta, hogy szerencsés vagyok! Vasárnap három szakasz volt nézhető, szép háttérrel és akcióval valamint a power stage-el. A versenyzők között eddigre hatalmas időkülönbségek alakultak ki, ami azt eredményezte, hogy már rég nem a 100%-ot autózták a párosok. Az utolsó szakaszra azért ismét mindenki odapakolta magát! Az eredményeket tudjátok: Loeb nyert, Solberg megint elesett a győzelemtől :(

Eredményhirdetés után, az interjúk előtt megkerestem Jari-Mattit, mondtam, hogy:- Helló, hoztam neked valamit :) Kis mosoly, - Ez én voltam? Melyik szakaszon?Szombat SS12. Gondolkodik, - Ááá igen, ott eléggé siettem :) (Jari nyerte a szakaszt.) Nevetgélve aláírta a szűrőt, nagy emlék ez nekem.

0010

 0011

Nincs ORB-futam Rallye Dream fotópályázat nélkül. Ha fotóztál, töltsd fel a három legjobb Mecsek ralis képedet a facebook oldalunkon található alkalmazáson keresztül! A közönségszavazatok alapján a tíz legjobb között ajándékokat sorsolunk ki, emellett pedig a Rallye Évkönyv zsűrije szakmai I. díjat is kioszt.

A poszt képei egyben:

Címkék: wrc latvala mgr seb loeb acropilis

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr244564161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.04. 13:38:45

Azt a durva, jól kilyukasztotta a szűrőt O.o
Nekem is kéne valami már a cuccra...

Rocko- 2012.06.04. 14:00:53

jó képek!
szép ajándék. :)

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.06.04. 14:01:48

Mekkora kép lett volna, ha még tekerni is tudsz egy kicsit Loeb előtt a lencsén, hogy pont a "lyukba" érkezzen :)))

1kutya 2012.06.04. 14:03:39

@ColT: szerintem peremeztess rá valami bádogdarabot, annál nincs jobb:-DDD

diktatorikus kleptokrácia 2012.06.04. 14:16:02

ez inkább csak protektornak látszik. a szerepét betöltötte

Cook kapitány 2012.06.04. 15:04:14

Jók lennének ezek a képek, de én tengeribeteg leszek a 45 fokban dőlő fotóktól. Sosem értettem miért jók ezek.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.06.04. 15:04:19

Nagylato az gondolom 17-40L, ha tippelhetek, akkor 7D a vaz.

En leszoktam az ennyire nyujtott autofotokrol. Erdekes perspektiva mert sok latszik a felhokbol (en is szoktam igy), de az autok sajnos erdekesen deformalodnak. Az meg szerintem nem szep :)

Cook kapitány 2012.06.04. 15:23:56

@gergo: Nem kekeckedésként, de az utolsó, törött szűrős képre mi a fenének dinamika? :-)

Zsolt.hatkilenc (törölt) 2012.06.04. 17:53:14

jók a felhők, a qataros citroen mindent visz

bono92 2012.06.04. 17:57:36

@Cook kapitány: Nem lesz unalmas a kép! :) Sokkal jobb, ha más kamera állásból fotózzák a fotó alanyt. Nekem az jön le az írásodból, hogy a szokásos fekvő, fej/nyak körüli kameraállást láttál még, és a mindenfele csak kattintgatok fókuszálás meg stb. nélkül :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.06.04. 18:14:45

@Cook kapitány: errol kerlek a kep keszitojet kerdezd :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.06.04. 18:15:31

@Cook kapitány: errol kerlek a kep keszitojet kerdezd :)

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2012.06.04. 21:24:34

A szerző üzenetét tolmácsolom
"Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólásokat!

@gergo: Nikon rendszert használok, a nagylátós képek egy Nikkor 14-24mm f2.8 obival készültek, valóban jól látod, ha a szélén van az autó, akkor torzít. :)

@Cook kapitány: köszi neked is, figyelek majd a döntésre... :)"

bono92 2012.06.04. 23:32:39

Nagyon vártam már Gergőtől ezt a posztot, a képei most is csodásak, azt hiszem választok is egyet közülük borítóképnek a fácséra :D

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.06.05. 10:37:52

Jari-Matti jó arc. Amikor még nem volt befutott, világhírű pilóta, egy bajorországi céges rendezvény keretén belül tombolán nyertem 10 kör csapatást: 5-öt Jari-Matti vezetett, 5-öt meg én.

Amikor beültem mellé a navigátorülésre, bemutatkoztunk és a kötelező körök (hogy s mint, milyen a buli, stb) után megkérdezte: Félős vagy? Mondtam, hogy nem igazán. Aztán meghajtotta a Fordot rendesen, minden másodperce tömény adrenalin volt, Jari-Matti folyamatosan magyarázta közben, hogy mit csinál. 5 kör után helyet cseréltünk, akkor én kérdeztem meg magamra erőltetett komoly arccal, hogy félős vagy? Egy pillanatra beugrott a srác, aztán hahotázni kezdett, onnantól amikor valamit balf@szkodtam, mindig szólt, hogy "Now, i'm scared!"... Amikor meg valami neki tetszőt csináltam, akkor meg elégedetten, elnyújtott "Yeaaaaaaa, harder, harder!" beszólásai voltak, konkrétan 5 körön át fuldokoltam a röhögéstől. Életre szóló élmény volt. :)

bono92 2012.06.06. 13:37:32

@Gixef: Elhiszem, hogy életre szóló élmény volt ez Neked, irigyellek is! :D De az milyen Ford volt?
Amúgy Solberg és Hirvonen mellett én is Latvalát tartom jó arcnak, mindig lazák, a riportoknál sose tőszavakban válaszolnak, kedvesek stb. nem úgy mint az a francia a Citroennél vagy a másik francia mostmár a VW-nél! :)

Gixef · http://lambdaszonda.blog.hu 2012.06.06. 21:24:56

@bono92: Demo Focus volt, direkt arra felkészítve, hogy az autóbuzi mazsolák nyírják. 2 óránként sorsoltak egy szerencsést. Latvalán kívül még 3 német pilóta váltogatta egymást, én hálát adtam a Jóistennek, hogy duplán is szerencsém volt: nem csak kisorsoltak, hanem pont Latvala lett a "társam". Képzeld el azt a szitut, amikor az autózni vágyó, tombolára feliratkozott bajorok tömkelege kínlódik, mert már nyomnák be a weissbiert az arcukba, de nem merik, hátha kisorsolják. Az autóba ülés előtt mindenkit "meginterjúvoltak" (odatolták az arca elé az alkoholszonda érzékelőjét). Ha 0,0-nál magasabb volt, akkor wiederschein. Ebben is mákom volt (ez már háromszoros, el is lőttem fél életre való szerencsét), mert az első napon 9-kor kezdődött a buli, 10-től az autóztatás, én a 12 órás menetbe kerültem, az ebédhez már a literes krigliből vedeltem a dunkelt, miközben a mellettem ülő nyáladzó bajoroknak bizonygattam, hogy oh na jaaaaaa, gute Schmekt! :DDDDD Nem kicsit utáltak, mint a sz@rt... :D
20 komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulas rallye (22) mikulás rallye (14) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) videó (30) video (421) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása