A zsűri ezúttal kéttagú volt, Szabó-Jilek Ádám és Kacsándi Norbert, a Rallye Évkönyv szerkesztői értékelték a képeket.

Az utolsó versenyről érkező képek pont a Rallye 2012 Évkönyv szerkesztési hajrájában került a kezünkbe. Talán ezért is kellett kicsit többet várnotok az értékelésre. De remélem megérte! Javaslom, hogy aki még nem tette nézze végig az összes beküldött képeket, érdemes!

Amikor megérkeznek a friss értékelésre váró képek, mindig először végigfutom az egészet, majd utána egyenként kielemezem a képeket . A harmadik körben kiválasztom a kedvenceimet illetve azokat, amiket érdemes kicsit bővebben kielemezni. Első kör után egész lelkes voltam, hiszen vannak benne látványos képek - Hurrá könnyű lesz választani! - Aztán kivettem a kedvencemet és ahogy a többi képet elemezgettem rájöttem, hogy megpróbálnak becsapni... Én tudom hogy a mai világban van már olyan technika, amivel videózni és fotózni is lehet, de ez itt egy FOTÓ pályázat. Egy filmből kivenni egy kockát, amin épp jó a látvány és azt elküldeni egy pályázatra az nem egyenértékű azzal a képpel amikor a fotós elkapja azt a pillanatot amikor a kipufogó lángol vagy repül az autó. Többször beszéltünk már róla hogy nem a Photoshop teljesítményetekre vagyunk kíváncsiak, hanem csak a szemetekre és az elképzeléseitek technikai megvalósítására. Szóval az egyik szemem sír a másik nevet. Persze kidobáltam azokat a képeket amiket hirdetőtáblának használnak a tulajdonosaik. Maradt szerencsére jó néhány használható kép. Persze sokaknak akadnak technikai korlátai is, de majd legközelebb jobb lesz, tudom. A technika is rengeteget fejlődik évről évre, de kérek mindenkit, hogy a telefonokat ne akarják fotózásra használni. Tudom, hogy giga pixeleket raknak bele a gyártók, és tudjuk, hogy mindig kéznél van, de ne gondoljuk hogy minőségi fotózásra alkalmasak lennének ezek a készülékek.

Vannak képek amiket nem értek, lehet hogy direkt küldte be a fotós mert azt gondolta jópofi, de ha nem így van akkor baj van... Szóval a jópofi, avagy rontott képek:

0018 Utolsó N-esek egyike

Gábor Bertók: Utolsó N-esek egyike

031 Viszlát jövőre

Oláh Emese: Viszlát jövőre!

039 Mezei kiruccanás

Bántó Szilvia: Mezei kiruccanás

Vannak a félprofik akiknek technikai godjai vannak, nem éles a kép, vagy csak rossz zársebességet választottak:

003 Komlo Rally

Ivanics Ritus Rita: Komlo Rally

009 Az utolsó gyors2

Gyula Lovay: Az utolsó gyors 2

014 !bukkan

Rupp György: ! bukkan

029 All Stars

Szabó Kevin: All Stars

038 ZsírPapa

Bántó Szilvia: ZsírPapa

044 Izzó fékkel

Kárpáti Niki: Izzó fékkel

045 Csillogó szempár

Kárpáti Niki: Csillogó szempár

10 képet vettem ki második körben, amik tetszettek, azok közül már elég sok fejvakarással sikerült csak kiválasztani az első hármat.

Itt a tízes listám:

011

BeaTrix Abiwu (cím nélkül)

SZJÁ: Tetszenek a körök, nagyon jó a hangulata a képnek, gratulálok csinálj még sok ilyen fotót. Én ezt tettem végül a harmadik helyre.

012 kotró

BeaTrix Abiwu: Kotró

SZJÁ: Szép, éles főtéma mozgós háttér, talán csak a kedvezőtlen fényviszonyok miatt nem tökéletes. Árnyékban a kocsi, a nézők a napon

013 utolsó lassító

BeaTrix Abiwu: Az utolsó lassító

SZJÁ: Ez is jó kép, van rajta látvány, történés. Itt is a háttér túlzott világossága ront csak a képen illetve hogy egy kicsit bemozdult a kocsi

015 Balázs Öcsi

Rupp György: Balázs Öcsi

SZJÁ: Jó a kép, mert az pilóta és a navigátor éles, ráadásul pont a nap is besüt a kocsiba. Talán egy nagyobb teleobjektívvel sikeresebb lett volna a kép

021 Repül a Lada ki tudja hol áll meg

Martin Kovács: Repül a Lada ki tudja hol áll meg

SZJÁ:  Szerencsés fotó, három kerék a levegőben ideális fényviszonyok talán csak az a két tábla zavaró a háttérben. Legközelebb próbálkozz hosszabb záridővel csak azért hátha a háttér is elmozdul egy kicsit. Próbálkozz tovább, jó lesz.

KN: Klasszikus lapisi elágazás. Szinte mindig szemből, vagy oldalról van fotózva. Ez egy nehéz kép, de ügyesen megcsináltad. Nálam ez a kép a második.

032

Bálint Kiss (cím nélkül)

SZJÁ: Szerencsés kép. Jókor voltál, jó helyen. Ilyen képpel elégedetten megy haza a fotós a versenyről! Ez a kép kapta nálam az ezüstöt.

KN: Nagyon jó pillanatot sikerült elkapnod. Ezekben a helyzetekben általában meg szokott remegni az ember keze. Jól elcsípted a pillanatot. A képed nálam bronzérmes lett.

035 Vakuk fényében

Tóth Gábor: Vakuk fényében

SZJÁ: Bátor kép, jó hogy te nem használtál vakut, néha elég másokét használni. Technikailag kellene kicsit tökéletesíteni, azért hogy ne legyen bemozdulva a kocsi. De sebaj ez most így is jó.

040 Béres Józsika az utó Show

Attila Soós: Béres Józsika, az utó Show

SZJÁ: Nincs mit hozzátennem. Kérem a képet a könyvbe! Nem vitás, hogy nálam ez a kép a nyerő.

KN: Azon túl, hogy a kocsiról szerzett élmények miatt az Audis képek előnnyel indultak a pályázaton, ehhez a fotóhoz sok mindent nem kell hozzáfűzni. A hosszú expo miatt megjelent a kék égbolt, a lámpák megfestik az úttestet. A kicsapó lángcsóva pedig egy olyan pluszt nyújt ami ezt a képet az első helyre repítette. Nálam is ez a kép nyert!

041 Az utolsó Ladás aki nekünk autózik

Attila Soós: Az utolsó Ladás, aki nekünk autózik.

SZJÁ: Itt is van látvány a képen, a színek is szépek. Szerencsésen besüt a nap a kocsiba. Profi kép

047 Predator

Attila Egédi: Predator

SZJÁ: Ez a legkevésbé izgalmas kép, temérdek hibával (emberek zavaróak a képen, fejük levágva, nekem túl sok a dőlés, a lakóbusz is túlságosan hangsúlyos) de az igazi rali autó így kell hogy kinézzen. Dögösen!

A nyertes tehát Attila Soós: Béres Józsika, az utó Show című képe. Rallye Évkönyv ajándékot nyert Martin Kovács, Rupp György és Ivanics Ritus Rita.

UPDATE!

Figyelemmel arra, hogy a sorsolt nyertesek közül ketten - szemben a játékleírásban megjelöltekkel - nem a legtöbb szavazatot kapott kép készítői, két újabb játékosunk is kap Rallye Évkönyv ajándékot. Az újabb szerencsések: Tóth Gábor és Gábor Bertók. Nekik is gratulálunk!

Gratulálok mindenkinek. Idei utolsó pályázat a Mikulás rali!

Címkék: fotópályázat komlo rallye évkönyv Baranya kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr674913606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

moby76 2012.11.20. 06:29:55

igen jó sorozat mintha ott lettem volna a pálya minden részén!

Köszi
komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) Citroen (14) citroen (53) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) ford (92) Ford (16) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása