Mától szombatig Pécsett Historic EB-futam és a Rallye2-bajnokság újabb fordulója lesz. Délután háromtól prológ a Pécs Pláza parkolójában. (Ez sajnos fizetős.) A pályák holnaptól a kedvelt mecsekes gyorsaságik lesznek. Az egyik abszolút kedvenc Árpádtető, meg ott van Alsómocsolád, és persze Hetvehely is. Pénteken körgyorsként, szombaton pedig ugyanabban az irányban és nyomvonalon, ahol Turi Tomi eldobta az Impreza WRC-t, vagyis benne lesz a lobogós lefelé is. (Nem mintha a másik irány ne lenne kalandos, mert a szűk rész - ugyancsak lefelében - komoly cselendzs.) 

Ha már itt vagyunk a verseny küszöbén, érdemes néhány öreg vasat újkorában megnézni:

Bármennyire meglepő, de ezek még túl fiatalok a Historic EB-hez! Nincs HTP-jük, mert harminc évnél fiatalabbak. Így csak a mezőny után mehetnének. Nézzük csak meg, milyen volt a 30 évvel ezelőtti mezőny?

Na, ez az a korosztály

Ha a pécsi historic EB-futam csak nyomokban tartalmaz ilyet, menni kell! És persze, hogy tartalmaz, mert lesznek 911-es Porschék, Escortok, C Kadett, BMW-k, Fiat 131, Volvo 122.  

De szóljunk néhány szót a ralikettes mezőnyről is! Lesz ott is látnivaló: nyolc licences versenyző a mezőny előtt EVO IX-cel, R-csoportos autókkal. Lesznek Ladák, összkerekes autók. Nagyon kíváncsi vagyok a pécsi srácokra: a Guzi tesókra, valamint a komoly navigátori tapasztalatokkal is rendelkező Czakó Janekra és Palkóra. Ami engem nagyon érdekelne még, az Erdődi Harri és Kulcsár Dani autója, egy Tatra 613!

Autó és pilótája (forrás: www.mixi.hu)

A mixi.hu szerint a vassal három év alatt készült el a gazdája. A 3,5 literes V8-as autó gyárilag négy tárcsafékkel készült, kormánya viszont nem szervós. A bódét könnyítették, versenyfutómű került az autó alá, kapott két 50-es Webert, és rendes nyolcleömlős "fonottkalácsot". Izgalmas darabnak tűnik, szurkolunk, hogy Harri rendesen (=látványosan és gyorsan) megülje a hátul hajtós csodát. Az biztos, hogy nem mostanában jön össze egy márkakupára való a különleges darabból.

Címkék: video pécs ford tatra historic mecsek rallye rallye2

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr423052409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szacsi 2011.07.14. 15:28:47

"szombaton pedig ugyanabban az irányban és nyomvonalon, ahol Turi Tomi eldobta az Impreza WRC-t, vagyis benne lesz a lobogós lefelé is."

Helyi hülye vagyok, de ezt pontosan nem vágom, hogy merre is van. Valami közelebbit tudnál írni?

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.07.14. 15:51:55

@Szacsi: Nyárásvölgy - Hetvehely cél előtti utolsó kanyar.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.07.14. 15:54:12

@Szacsi: Annyira elbizonytalanítottál, hogy már abban is kételkedtem, hogy Impreza, TT, és Mecsek. :) A ralisprinteken nem szokott lenni, ha jól tudom.

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.14. 18:35:00

@Szacsi: Ha te helyi vagy, akkor kérnék egy kis segítséget!
Az abaligeti útról meg lehet közelíteni petőczpusztát? Jelez ott valamit a térkép, de vajon az járható?

Szacsi 2011.07.14. 20:03:05

Petzőczpiuszta... Olyan elnevezések amiket az életbe nem hallottam pedig régen még tekertem is a hegyen. Ja hogy (Én ezt úgy ismretem K.töttös Hetvehely Nyárásvölgy elág :)
Na de a lényeg: normál autóval nem tudsz átmenni terepjáróval talán - ez is véleményes - , de azon az úton még nem jártam csak a Abaliget felőli végét látom nagyon sokszor. Ez gyakorlatilag az orfűi elágazóba van, ha Pécsről jössz egyenesen Abaliget, jobbra Orfű bajra meg egy meredek poros bakhátas kaptató ez lenne az út amit kérdezel. Szóval gyalog meg bringával biztos járható, de az meg qrva sok idő.

Szacsi 2011.07.14. 20:06:11

@T-Maci: Petzőczpiuszta... Olyan elnevezések amiket az életbe nem hallottam pedig régen még tekertem is a hegyen. Ja hogy (Én ezt úgy ismretem K.töttös Hetvehely Nyárásvölgy elág :)
Na de a lényeg: normál autóval nem tudsz átmenni terepjáróval talán - ez is véleményes - , de azon az úton még nem jártam csak a Abaliget felőli végét látom nagyon sokszor. Ez gyakorlatilag az orfűi elágazóba van, ha Pécsről jössz egyenesen Abaliget, jobbra Orfű bajra meg egy meredek poros bakhátas kaptató ez lenne az út amit kérdezel. Szóval gyalog meg bringával biztos járható, de az meg qrva sok idő.

Szacsi 2011.07.14. 20:10:27

@B. Capelluti: KÖSZI!!!! Valami rémlik 3-4 hete autóztam arra igaz fordítva. Lehet megnézem mert a többi izgalmas rész mind széjjel lesz lassítózva (szombaton)

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.14. 20:26:20

@Szacsi: abban tudnál segíteni, hogy van-e valami út, amin meg lehetne közelíteni azt a részt, ahol kétszer mennek?

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.14. 20:26:57

@Szacsi: Vagy nekem az is jó, ha mondasz valami jó helyet péntekre Hetvehely közelében :)

Szacsi 2011.07.14. 20:45:26

@T-Maci: jókat kérdezel :)
1. átmenni úgy, hogy vissza Pécsre ki a 6-osra jobbra Kővágőszőlős amíg be tudsz menni mész onnan gyalog. (szóval ez se egyszerű, de legalább bonyolut:)
2. Lövésem sincs. Én ha nem dolgoznék holnap látástól mikulásig akkor Alsómocsolád-Mecsekpölöske szakaszra mennék a Kisvaszari elágba. Viszonylag tempósabb szűk csiicsukis enyhe lejtőből kb. derékszögben fordulnak tágba balra, feltétnek por és a kanyarbejárat végén a szélen a fűbe csatornáthidaló betonelem. 2 éve is megkóstolta egy vti (sajnáltam a cartársat)
De ragaszkodsz a körpályához akkor vagy beállni lecövekelni és max. gyalog mozogni a gyorson vagy megkérdezed a T. szerkesztő urat, aki ugye egyrészt szintén helyi másrészt meg belülről is tudja mi a zaccos-izgulós;)

U.i.: az a fent említett turitomis esős kanyar sem lehet rossz és azt ha Szentlőrinc felől támadod meg Hetvehelyet akkor nem is egy nagy gyalogtúra.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.07.14. 21:39:52

@Szacsi: 2009-ben is szét volt lassítózva. Nem is a Turi parabolika ott a durranás, hanem a lobogás. Ott másodpercek lesznek bátorságfaktorban. (Ez a rész nem kimondottan látványos, de belülről határozottan izgalmas)
Ja, és nemcsak hogy pécsi vagyok, de még ugyanabba a suliba is jártunk, ha nem tévedek. (hajrá Széchenyi! ;))
@T-Maci: Ha a körgyorson akarjátok nézni, akkor séta Kővágószöllős felől. Az látványos szokott lenni, különösen a rwd autóknál.
Kisvaszar bárhol jó, az elágazás meg különösen ;)
Esetleg Árpádtető? Lapis, vagy Antalffy.

Szacsi 2011.07.14. 22:00:26

@B. Capelluti:
"de még ugyanabba a suliba is jártunk, ha nem tévedek. (hajrá Széchenyi! ;))" Tudom, ezt már kitárgyaltuk :)

Árpádtető: Antallfy meg "eeeeeee'romlott" :( Évek óta járok oda és vagy a gumik lettek jobbak, vagy az emberek ügyesebbek, vagy jobban megtisztelik - vagy ezek tetszőleges konstellációja - de alig akad egy látványos elfordulás.

Lapis: felső kanyar előtt lassító, szóval véleményes ez is. Pedig mikor '92be kölyökként az első versenyt Lapison néztem... Na ott le is szúrták nekem a rallye nevű tengelyt azóta is körülötte pörgök változó intenzitással. Utána évekig jártunk Lapisra mert nagyon látványos kunkor volt. Csak nőtt tempó jött a lassító és vége lett a jóvilágnak.

Szacsi 2011.07.14. 22:07:44

@T-Maci:
Ja pénteken Lappis alulról jönnek. Mea Culpa. De a kanyarbejáratba akkor is ott virít a lassító szóval nem hiszem hogy nagy eteasz lesz.
Ellenben!

Lapis után pár 100 méter tempós lejtős egyenes után poros, belül kijárt, kidobós, jobbos. Kis Érdi pár éve nagyon szépen abszolválta.
Illetve.
Kőbánya, Gilice panzió, vagy attól följebb pár 100 méterrel van egy tempós balos ami nem nagy kanyar csak épp dob mert rövid, de az alja lejjebb van mint a bejárat :) (utóbbi két helyszínt Árpádtetőről érdemes megközelíteni gyalog 20-25perc)

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.14. 22:10:37

Árpádtetővel az a baj, hogy nem érnénk át a másik gyorsokra, majd oda megyünk IRC-re :)

Első gyorsra elmegyünk Bakonyára, Hetvehely közelébe. Ha találunk valami jó helyet, akkor maradunk, ha nem, akkor megyünk a kisvaszari elágba:)

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2011.07.14. 22:11:35

@Szacsi: Halszálka, erdészház, kőbánya messze van a könnyen megközelíthető helyektől

Szacsi 2011.07.14. 22:17:58

@B. Capelluti: Nem az erdészházra gondolok.

Halszálka ügyben viszont vitába szállnék engedelmeddel: könnyen megközelíthető remeterét felől ha jössz a közvetlen Lapis előtti "buszmegáló"/ félreálló előtt megy be egy erdei út és ott dob ki mintha a halszálkást nem fordulnád el hanem egyenesen mennél (a sorompós erdészeti útra) gyalog nincs 10 perc.

Kőbánya tényleg 20-25 perc de nekem spec az még belefér (és nagyrészt van erdei út a pálya mellett szóval nem kell a betonon csattogni)

Szacsi 2011.07.14. 22:20:00

@T-Maci:
Ha Hetvehelyen találtok jó helyet akkor lszi. oszd meg mert szombaton ott kéne valami lesállást találnom, de egyelőre tanácstalan vagyok, mint egy kisközség :D

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.14. 22:23:07

@Szacsi: 20-25 perc nekem nem akadály, de a lányokat nem biztos, hogy meg tudom győzni...

Szerzet 2011.07.15. 03:18:47

Király vagy, Harri! Csak ezt akartam mondani. Írtam egy szlovák Tatra Klubos kolegának, hátha van homologizációra ötlete...

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2011.07.15. 21:11:10

@Szacsi: Bakonya rajt utáni részen voltunk, de nem annyira jött be, szóval átmentünk kisvaszari elágba, ami nagyon nagyon jó volt!!!

Szacsi 2011.07.17. 01:30:32

Ma végre kijutottam, a Kővágótöttös Nyárásvölgy , Hetvehely elágba voltam. Nyárásvölgy felől Az a nemnóóóóóóóórmális, agyament, beteg, állat Emődi úgy kicsúszta lapjával egy íven a fölső kanyartól kezdve, hogy elsírtam magam a gyönyörtől. Ráadásul mindkét gyorson. Ezen kívül néhány históriás autó is mutatott olyan manővereket amiket elvár az ember fia egy efféle rendezvényen (nem úgy mint néhányan a rally2-be). Azért szégyen hogy ma jobban éreztem magam mint az utóbbi két Mecsek rallye-n együttvéve (első osztályostól mindenestül)
22 komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) ford (92) Ford (16) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) videó (30) video (421) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása