Míg a legismertebb kereskedelmi csatornán egy perc alatt nyerhetsz, itt néhány másodperc elég ahhoz, hogy mindent elveszíts. Ennek ellenére mégis vannak, akik hétvégéről-hétvégére kísértik a szerencséjüket. Mi pedig, egy jó sörrel a kezünkben, kényelmes fotelből - hátradőlve nézhetjük az Ő - kicsit sem veszélytelen - munkájuk gyümölcsét.

A kissé túlspilázott bevezető után csapjunk a lecsóba! :)
A 'Molnár családot' alig egy éve ismerem, apa - és fia is a megszállott ralivideósok egyre népesebb táborát gyarapítja. Több versenyről is az Ő közbenjárásuknak köszönhetően köszönhetően sikerült haza/vagy épp a kollégiumba jutnom. Ezúton is köszönet érte, a jó Isten tartsa meg szokásukat!

Na, de mi köze ennek az egészhez? Csupán annyi, hogy Koppány barátom édesapja, Molnár Ferenc, egy veszprémi hazaúton mesélt nekem éppen aktuális újabb gyöngyszeméről, Balogh Janiék esésének páratlan felvételéről és annak kulisszák mögötti eseményeiről. Már az élménybeszámolót hallgatva is felállt a szőr a hátamon, hát még mikor megláttam magát a videót! 

Nem sokkal később jött is az ötlet, hogy össze kellene vágni egy videót a legneccesebb helyzeteiből. Kis kutatás és emlékfelidézés után el is készült a remekmű, melynek címe stílusosan csak "egy videós élete" lett.

Következzék az alkotás!

A videó után pedig jöjjön egy kis személyes beszámoló a főszereplőtől, Molnár Ferenctől:
"1993-ban kezdtem ralikon kamerázni, eleinte csak Miskolcon és környékén, mint "KAMF videó". A kettő, de akár négy kisegítő operatőrrel felvett anyagot egyedül vágtam, így a kockázások révén nagyon sokat tanultam mindenféle szempontból. 96'-ban már több ORB futamon voltunk jelen, konkurálva későbbi munkaadóimmal. A 97'-es Mecsek óta tartozom a kékmellényes videós csapathoz az ORB-ken, de emellett egy másik csapatnak is szoktam dolgozni, sőt több éven keresztül a Rabócsi Ringen csak mi videóztunk.

Ágoston Ádám videója:

Az összeállítás ötletét a Balogh Janiék esésére érkező kommentek adták, hogy nem elvitatva (sőt más élménnyel is alátámasztva) az őrangyalok tevékenységét, azért a több éves tapasztalat is szükséges a meleg szituációk megfelelő kezeléséhez. Ez a rutin része a dolognak. Az meg az őrangyalomé, hogy csak a harmadik lépésben botlottam el a csonkokon. De így már kb. másfél méterre kerültem az autótól. Még egy adalék a rutinról, ami az eredeti felvételeken látható: pár kocka égbolt és magasfeszültségű vezeték mutatása után, már a lábam és az autó a főszereplő."

Mint azt már korábban is említettem, nem csak Ferenc, hanem fia, Koppány is ralivideós. Ő 2009 óta a kékmellényesek munkatársa.

Köszönjük a remek felvételeket, a főszereplőnek (na és persze fiának is) pedig jó egészséget és még rengeteg felejthetetlen felvételt kívánunk!

Ti pedig, kedves olvasóink, ne feledjétek, hogy -bár a videó szereplőjének tapasztalata mellett többször szerencséje is volt - első a biztonság! S bár maga a szalag - a 'hiedelmekkel' ellentétben, a szó szoros értelmében nem véd meg semmitől - az a minimum amit megtehettek, hogy mögé álltok és betartjátok a Sportbírók, Rendezők utasításait, figyelmeztetéseit!  

Címkék: video élet látvány orb best of videó

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr34317239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lookie 2012.03.16. 13:56:38

Naaa azért ide vasidegek és egy adag örűltség is kell. A második videónál nem sok ember lenne aki mozdulatlanul be tudna várni egy feléje nem teljes mértékben kiszámítható trajektóriájú versenyautót, ami aztán centikre húz el mellette, utolsó métereken nyervén vissza a teljeskörű irányíthatóságát...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.16. 14:00:43

Így első nekifutásra kurva anyját a videósnak...
A rally eleve nem egyszerű sport, kötélidegek, iszonyú koncentráció kell hozzá, ami rettenetesen megterhelő. Erre jön az ilyen sárga házból eresztett istenbarma és beáll gyakorlatilag a kocsi elé, hadd legyen a vezetőnek még egy stressz-tényező az életében.

farönk 2012.03.16. 14:02:43

Húha, az az Evo a végén durvát esett. Hatalmas tisztelet a videós(ok)nak!

... ... 2012.03.16. 14:13:30

Állatok :D mongyuk jah a versenyzőknek nem kis fejtörést okozhatnak am RESPECT!!!

Zorden 2012.03.16. 14:26:35

Első és szerintem legfontosabb szabály: Nem állunk a külső ívre! (akkor sem, ha kékmellényes, sajtós az illető!) A sok marha. Egyrészt rossz helyzetbe hozza a versenyzőt, másrészt, mi van akkor, ha a technika és a versenyző sem elég, és elcsap egy ilyen idiótát!? A versenyző hogy dolgozza fel, ha elcsapja az illetőt. Az ilyen barom azonkívül hogy saját épségét veszélyezteti, a versenyző(ke)t is kellemetlen helyzetbe hozza.

robian 2012.03.16. 14:26:38

obiról még nem hallottál? vén hülye

pet77 2012.03.16. 14:37:19

Közönséges feltűnésiviszketeg idióta.
Ezt miért kell engedni?????
Az ilyen idióták fogják tönkretenni a rallyt.

h4z4rd 2012.03.16. 14:38:31

Bizonyos szempontból szeretem az ilyen felvételeket, versenyzőként viszont utálnám, aki ennyire közel és rossz helyre áll.

Amúgy meg a szó, amit keresel a "túlspiláz". Annyit tesz, túljátszik.
Spielen, jaa! Színházi szleng.

Majd' olyan idegesítő szó a "spiráz", mint a "speer" difi a sperr helyett. :)

nyelvnáci off :)

pet77 2012.03.16. 14:39:42

Elgondolkodtató, hogy egy sportszerető oldalon "reklámozzátok" ezt a barmot.

kisvagány 2012.03.16. 15:41:29

Ahogy felénk mondani szokták:
"A hülyékre is szükség van!"
Különben most mit olvastunk volna??:D

Acrocercops 2012.03.16. 16:14:53

Addig jár a korsó a kúrtra...Külső íveken ácsorgásnál már az ezer az egyhez esély is nagyon jónak mondható. Nem sokáig lesz az élők sorában a jóember ha így folytatja.

MAti 2012.03.16. 16:21:15

Aki ilyet csinál az tisztán és egyszerűen hülye, ráadásul a kártékony fajtából.
Fotósként dolgozom én is elég sokat, de alap, hogy a kép érdekében nem teszem tönkre, nem veszélyeztetem, de még csak nem is zavarom az eseményt, meg a résztvevőket.
Márpedig itt az úriember pont ezt teszi - kérdezzék meg a versenyzőket, hogy mit szólnak hozzá. Főleg, ha mondjuk a bukótérben álló eszetlent elütik...

T-Maci · http://rallyedream.blog.hu/ 2012.03.16. 16:31:32

Nem is értem miért csinálják a videósok? Életüket vesz
élyeztetik a minél eladhatóbb felvételért, ráadásul nem is nekik van hasznuk...

tede 2012.03.16. 16:33:09

Utána meg ha elütik, akkor az én adómból meg járulékomból fizessék a kezelését.

szemtanú 2012.03.16. 16:36:31

Ma, amikor egy mezei gépen is 20x-os zoom van, miért kell ráállni az autó nyomvonalára?

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.16. 17:08:35

@h4z4rd: köszi, ezt benéztem és már javítottam is! :)

@tede: ezt gondold át újra! Lehet, hogy Te milliókat keresel, és sokkal többet adózol, mint egy átlagpolgár, de a videósok sem adó és járulékmentesen járnak napról-napra munkába. Szóval, ha ne adj' Isten bármi baj érné, valószínűleg a saját adójából és járulékából kapná a kezelést.

@pet77:Inkább nevezném baromnak azt, aki csak azért jár ki a versenyekre, hogy a sárga földig igya magát, aztán meg kitalálja, hogy 'na most akkor érintsük meg az autót' és hasonlók.
Bezzeg ha eléd állna be videózni, akkor azért lenne barom, nem?

A 'reklámozásról': kamerával követve a versenyt - szerintem - nem kis lemondással jár, ugyanis közel sem azt látod, mint élőben. Az már csak a kisebbik lemondás, hogy szurkolni, csápolni stb. sem tudsz. Lehet, hogy egyszer-egyszer a kelleténél veszélyesebb helyen állnak a videósok (megteszik ezt nagyon sokan kamera nélkül is), azért elsősorban mégiscsak köszönet jár nekik, hogy van itthon mit visszanézni!

Gru 2012.03.16. 17:42:22

Egyetlenegy problémát látok, ha a kicsúszó/repülő/pördülő/boruló autó kinyír valakit, akkor a versenyző életét is tönkreteszi. De ez itt nálunk teljesen rendben van, mert mindenki szarik a másikra...

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.16. 17:51:32

@Gru: ezt azért Te sem gondolod komolyan? Mármint az uccsó sort...

Gru 2012.03.16. 18:07:09

Sajnos de, nap mint ezt lehet tapasztalni mindenhol. Tuti vannak még rendes és figyelmes emberek, csak úgy látszik mindig elkerüljük egymást... Tudom ez így nagyon fekete és fehér, de manapság már nem is kell annyira sarkítani, hogy igaz legyen!

Van még ez is, nem bosszúból, csak érdekességképpen...

index.hu/kulfold/2012/02/29/13-an_haltak_meg_a_sebesult_fotosert/

Autószerető 2012.03.16. 18:21:30

Felesleges felelőtlenség.
És ha egyszer nem lesz meg az az egyetlen méter, a pilóta élete végig hordhatja a terhet.
Bátorság?
Hülyeség...

onager73 2012.03.16. 18:29:42

Felelőtlen barom. Soha többet nem engedném a pálya közelébe! De tényleg, ha a nézőktől megkövetelik, hogy jó helyre álljanak akkor őt miért engedi oda a sportbíró?

lyesmith 2012.03.16. 18:53:30

Csak egy kérdés. Nem lehetne ugyanazt a képet megcsinálni 5m rel távolabb egy nagyobb fókusztávolsággal?

gigabursch 2012.03.16. 19:05:41

Ha én szeretem a versenyzőimet, és bennük egy általam meg nem testesíthető idált látok (egyfajta hős-képet), akkor van annyi esezm, hogy nem adom meg nekik azt a lehetőséget, hogy egy éltre ezon marcangolják magukat, hogy "miért nem vettem el egy picivel hamarabb a gázt - s akkor az az istenbarma mégmindgi élhetne..."

Szóval, ha egy ilyen ügyeletes faszt látok a közelemben, akkor szólok neki, majd utána kirángatom onnan, ha kell pöcsénél fogva, mert szeretem azokat az embereket, a versenyzőket, aki én sosem lehetek...

pet77 2012.03.16. 19:29:58

@edeleny beres:

Egyetértek, az autó előtt ugráló néző is ugyanez a kategória.
Ő is BAROM!
Nem más ez, mint szándékos veszélyeztetés!
A szervező felelösége is felmerül.
Az a baj, hogy a sportbíró, akinek el kellene az ilyeneket zavarnia, gyakran szintén ebből a körből kerül ki, mert pl a haver szólt neki, hogy jó buli lesz...
Miskolc rallin pl: a szeme láttára szórták fel a helyi faszagyerekek kétszerrostálttal a féktávot...egy szava sem volt:(((

V.A. 2012.03.16. 20:23:56

Véleményem szerint a fényképész úr egy igazi fasz, aki képtelen felmérni, hogy tevékenységével saját életén kívül a versenyzőkét is veszélyezteti, és akadályozza a versenyt. Jobb helyeken az ilyet azonnal elzavarják.

fotós p. 2012.03.16. 20:44:05

az ilyen "hülyéknek" köszönhetitek, hogy a tv-ben, neten, újságokban bámulhatjátok a képeket videókat! tulajdonképpen akkor szerintetek a haditudósítók természetfilmesek és mindenki aki veszélyes területen készít felvételt az fasz?

tattoo1 2012.03.16. 21:07:17

ez nem nagy ügy...olyan mint amikor a sok barom fékez mert jön a tűzoltó ...az sem képes fénysebességre...az öreg latja,hogy mennyivel jönnek a kocsik és az utolsó pillanatban lep félre...az az gaz,ha egy repülő alkatrész találja el:D

Minibull 2012.03.16. 21:39:35

Vén barom.És megvan az utódja is....:/

twng 2012.03.16. 21:59:05

4x megnézve a videókat, szerintem az operatőr nem egy "adrenalin-függő idióta".
Helyezkedett ő magasra, belső ívre, igen külsőre is...
DE,
- A Warbi azért lett odaállítva, hogy arról lepattanva gyorsabban vegye be a kanyart a sofőr?
- Belső íven helyezkedik mégis meneküljön?
- 2x külső íven, viszont jóval a kanyar elött.
- 2x akárhol is lehetne, a sofőr lábát pajszerrel sem lehetne lefeszegetni a gázról! A tömeg hova lépne hátra?
- Az utolsó kettőnél szerintem a vezetők is tudták, hogy a mai fizikalecke nem sikerült.
Félreértés ne essék, a közönség között is sok az idióta (de már miért is ne lenne az, ha időt és energiát áldoz arra, amit más csak a fotelből "élvez"?), de ezeken a felvételeken sokszor a sofőrök gyógyszere is elgurult állapot látszik...

Rocso Cafe 2012.03.16. 22:08:39

Az első és sajnos ezidáig utolsó rallyn amin részt vettem megdöbbenve néztem mekkora hülyék az emberek. Az orfűi tó gátján átfutó egyenes szakasz végére szalaggal jelöltek egy flik-flakkot ami talán lassítóként funkcionált a jobbos előtt. Na az elmebetegek a szalag mögé állva várták a szemből érkező teljes izomból fújtató, csattogó verdákat. Ha egy pilóta elnéz valamit, vagy a fékkel a legkisebb probléma adódik, ott hal meg mindenki. Bár lehet, ez is egy extrém sport.:)

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.16. 22:10:44

@twng: végre egy értelmes vélemény!
Nem, nem ez az első, és soknak részben igaza is van. De nem hiába írta az "Öreg" sem a rutint.

Tény, hogy nem egyszer szerencséje is volt, de sokunknak biztosan földbe gyökerezett volna a lába (pláne kamerán keresztül - valamivel késleltetve látva) Balogh Janiék esésénél.

Bár a versenyek előtt Ő is aláírja a 'halálpapírt', a Rendezők utasításait Ő is köteles betartani.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.16. 22:27:40

NAgyon durva...!
Fotósként kivágyok ilyenekre, ha egyszer egybeesik valami szabadidőm a Mecsek Ralival, hát tuti kimegyek :)

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.16. 22:32:12

@ColT: Bízzunk benne, hogy idén összejön! :)
Bármikor is alakul úgy, hogy végre kijutsz, sose feledd: első a biztonság

Brownfinger 2012.03.16. 23:24:29

Szerintem ezeken a rallis kamerákon nincsen zoom. Avagy végülis forma1-en lehetne rakni minden kanyar külső ívre egy kameramant. Hátha nem sokall be Vettel 240-nél.

buta 2012.03.17. 00:26:20

Nem tudom mit vagytok meglepődve. Ezek közül se a fotós, se a sofőr nem normális. Mindkettő óvodás hülyegyerek szintjén áll és szeret az életével játszani. Ki nem szarja le, hogy túlélik-e?

(csak a gyerekeiket sajnálom)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.03.17. 04:20:03

Pici állványos, forgó, távirányítható kamera?egész biztos létezik, nem feltétlen drága se...és lehet az egészet távolról vezérelni egy laptopról.Ha meg elviszi a kocsi eleje, akkor is csak a technika sérül.Vagy télleg egy erősebb objektív, egy félreeső helyen álló KAMA3 platójáról.Meg lehet oldani sok mindent.

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2012.03.17. 05:34:30

@edeleny beres: butaságból jeles

látszik, hogy nincs fogalmad egy kórházi kezelés költségeiről, illetve arról, hogy mennyi járulékot fizetünk be...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.03.17. 05:59:12

volt egy ismerősöm aki kamerázás közben halt meg.Gál Öcsi RIP

hgfoto (törölt) · http://hgfoto.hu/ 2012.03.17. 08:07:46

Mikor a felelőtlenség a hőbörgéssel társul....

Jóska Pista 2012.03.17. 08:25:55

Nekem panaszkodott már versenyző a pályára betántorgó (fotós, részeg) idióták miatt.

Jóska Pista 2012.03.17. 08:29:27

Ráadásul nem jó reklám, ha a cégem nevével felmatricázott autót mutogatnak, miközben alatta haldoklik a fotós.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2012.03.17. 08:52:29

respect a tököm, felelőtlen idióta barom, ti meg reklámozzátok hogy így is lehet. aki már vesztett el így valakit, aki már részese volt ilyennek, az ezen inkább felháborodik. mert hibázhat az autós, de neki az benne van a pakliban, de a fotósnak NEM KELL ott lennie, hogy a pilótára akassza még ezt a terhet is. pláne, ha amúgy megoldaná a dolgot csak nem számol egy ilyen hülyével.

ÓRIÁSI CSALÓDÁS ez a cikk, csapatvezetőként és volt rendezőként is csak elítélni tudom ezt a hozzáállást a témához. gyűlt meg bajom pilótával és fotóssal, nézővel is, de amikor valami mégis bekövetkezett, láttam a hüledezett arcokat, akik nem hitték volna, milyen veszélybe is kerülhetnek.

"nem az a kérdés, megtörténik-e a baj, csak az, hogy mikor és hol"

szomorú vagyok

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.17. 09:09:39

@Leslie_: elfogadom amit írsz és még egyet is értek vele (főleg, hogy nekem a saját hülyeségemből kellett tanulnom, ha már máséból nem tudtam.)

Viszont a poszt egyáltalán nem arról - akar - szólni, hogy így is lehet (lásd. utolsó bekezdés!). Csupán majd' 10 évnyi ralivideózás leghúzósabb felvételeit gyűjtöttük egybe.

Sajnos az ajánlója kissé félreérthető lett, főleg a cím...
Az egészségnél és biztonságnál semmi sem lehet fontosabb, ezt senki nem vonhatja kétségbe.

vancello · http://vancello.hu 2012.03.17. 09:54:07

Nagyon szeretem olvasni ezt az oldalt, de ezzel most kicsaptátok a biztosítékot nálam. A veszélyes helyen állás nem dicsőség, hanem S Z É G Y E N ! Remélem jópár érdeklődő és tapasztalatlan 15-16 éves néző a Ti hatásotokra áll majd a legközelebbi versenyen az okostelefonjával külső ívre... Jó, hogy nem rögtön a pálya melletti fűben fekvést favorizáljátok! Ehh...

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2012.03.17. 10:50:50

@Leslie_: @vancello: továbbra is az a policynk, hogy nem posztolunk személyi sérüléssel járó balesetekről. Ez a poszt is inkább arról szólt, hogy nem állhatsz elég jó helyen, bárhol is vagy. Az okostelefonos gyerekek nem ebből merítenek bátorítást. Sőt talán láthatják, hogy ez nem egy egyszerű műsor. De nem szebad elfelejteni, hogy a professzionális fotós és videós háttér nélkül még kevesebb megjelenés jutna a ralinak.

A Spanyol Inkvizíció 2012.03.17. 11:01:59

@edeleny beres: Csak annak van értelmes véleménye, aki egyet ért a baromságoddal???
LOL
Aki meg zavarja a versenyt, az egy f.sz, aki ennek tapsol, az meg egy másik.

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.17. 11:29:44

@A Spanyol Inkvizíció: olvasd el Te is az Ő véleményét, és mondd azt, hogy nem megalapozottan írta!
Az "Öreg" az esetek többségében meggondolta miért és hová állt (soha nem fa, épület stb. elé, volt menekülőútja...)
B. Capelluti is leírta a lényeget: ez a poszt rohadtul nem arról szól, hogy zavarjuk meg a verseny és még tapsoljunk is érte, hanem pont arról, hogy sosem vagyunk teljesen biztonságban.

Kérlek olvasd el még egyszer az írást, és mondd meg hol írtam olyat, hogy jó helyen áll a videós!

@vancello: a végén direkt próbáltam kiemelni a lényeget! De sajnos úgy látom, hogy teljesen fordítva sült el... nem Te vagy az egyetlen, aki így látja, így valószínűleg a hiba tényleg bennem van :(

Csak mellékesen jegyezném meg, hogy minden videós/fotós stb. köteles(!) betartani a sportbírók utasításait, mindig minden körülmények között.
Ezzel nem szeretném felmenteni vagy épp mosdatni, de azért ez is elgondolkodtató,nem?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.03.17. 11:51:40

@edeleny beres: "a végén direkt próbáltam kiemelni a lényeget! De sajnos úgy látom, hogy teljesen fordítva sült el... "

Bocs, ez teljesen hiteltelen, miután a post címe az, hogy "Riszpekt a videósnak!"... A cikk semmi elítélőt nem tartalmaz a dologgal, hanem további izgalmas videózást kíván a "főszereplőknek". Ezek után én nem csodálkoznék, hogy ennyien megmondják a véleményüket. Ezeket az embereket egyszer és mindenkorra ki kéne tiltani a versenyekről.

edeleny beres · https://www.facebook.com/RallyeDream/ 2012.03.17. 12:12:58

@Before: a riszpekt a videósoknak egyértelmű :)

Viszont a "jó egészséget és még rengeteg felejthetetlen felvételt kívánunk" nem azt jelenti, hogy álljanak minél közelebb és csapassák el magukat.

Ne feledjük el, hogy a videósok és fotósok - a sportbírók utasításait betartva, mint már azt korábban is írtam - nézők elől elzárt területen is állhatnak! Ezért is írják alá minden verseny előtt a felelősségvállalási nyilatkozatukat. Márpedig ha a sportbírót nem zavarta, akkor nem értem miért csak a videós a fasz...

Ezek az emberek pedig, akár hiszed, akár nem tettek le annyit az asztalra, hogy megérdemeljék a riszpektet.

vagyokkk 2012.03.17. 12:18:54

Ez az ürge nem hős, hanem nyilvánvalóan HÜLYE.

Amit érdemel az nem riszpekt, hanem kényszerzubbony.

ratsche (törölt) 2012.03.17. 12:23:01

@pet77: Extrém sportot művelnek ők is, csak a kamera sokkal olcsóbb volt mint egy raliautó :)

@edeleny beres: "a videósok sem adó és járulékmentesen járnak napról-napra munkába. Szóval, ha ne adj' Isten bármi baj érné, valószínűleg a saját adójából és járulékából kapná a kezelést."

Ezen azért gyurmázz egy kicsit, nehogy keserű csalódás érjen. Ha tudatosan vállaltad a kockázatot, te fizetsz, ha nincs biztosításod. Még egy mezei síbalesetnél sem hoznak le ingyen a hegyről, nem véletlenül köt mindenki külön sportbiztosítást.

vagyokkk 2012.03.17. 12:25:08

@edeleny beres: Ne viccelj, ez nem arról szól, hog "sosem vagyunk teljesen biztonságban". Basszus, az ürge eleve életveszélyes pontokra áll, SZÁNDÉKOSAN.

Az pedig, hogy saját felelősségére teszi, háttudod. Aki halálra gázolja, annak ez igen sovány vigasz lesz.

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 2012.03.17. 15:01:07

Egy dolog,

Volt egy híres fotós, R. Capa. Volt egy mondása: "Ha nem elég jók a képeid, nem mentél elég közel". Jól aknára is lépett mikor közel ment, abba halt bele.

Ez az érzés az igazán jó fotósnál és videósnál magától előjön attól függően hogy hallotak-e az öreg, szerteszét nyugvó kapáról, avagy sem. Az igazán jó felvételeket ők készítik el, akár őrültek, akár szuicidek, akár nem.

Ez van.

Egy exfotós. :)

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2012.03.17. 16:55:20

@B. Capelluti: ne mosakodj, nincs értelme. írok blogot, cikkeket, ha ennek a témának a pozitív megközelítését akarom láttatni, akkor azt a címet adom hogy: EZT SOSE CSINÁLD és a szövegben többször is utalok rá, hogy az évtizedes tapasztalat sem ment életet, ha ennyire veszélyes helyre áll az ember. voltam versenyigazgató/rendező, sok fotóst és videóst ismerek, de eddig csak az idősebbekkel és az MNASZesekkel gyűlt meg a bajom, akik azt hitték, a túlélt éveik számától többek nálam, pedig ahogy a fentiek is, csak a VAKSZERENCSÉNEK köszönhetik az életüket.

pláne, hogy még egy óvodás is tudja, a legjobb felvételeket a BELSŐ ÍVről lehet csinálni, sose a külsőről. pont ahogy a fenti videó... nem annak lett értéke, amit a marha felvett, hanem aki a belső ívről felvette őket.

ennyi.

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2012.03.17. 17:15:05

Totalcar:

""Gerinctörés egy jó képért?
Sokan nem értik, mi értelme ennek az őrültségnek. Miért kell ilyen közel menni a halálos veszélyhez? ""

korrekt

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2012.03.17. 17:33:35

@Leslie_: Szerintem kicsit belelovaltad magad. (200 versenyből, felvett 20.000 snittből 10 zaccos. Vagyis ekkora hibahatárral választott rossz helyet.)

Attól tartok, hogy az óvodások rosszul tudják. Nézz körül csak körül. (Ráadásul a belső íven ugyancsak nem vagy biztonságban.) Ja, és az általad emlegetett videó sem belső ívről készült, hanem külsőről. A posztban szereplő videós a kanyar után, kigyorsításnál állt. Balogh Jani akkorát perecelt, hogy kiegyenesítette az utat. (Elvileg ez még a belső ívnél is biztonságosabb lenne.)

nitro1 2012.03.17. 18:19:33

Ne állj a sínre, ha jön a vonat...

HgGina 2012.03.17. 18:27:03

Ez egy istenbarma. Könyörgök, ha elütik, véletlenül se szeretném megkapni az agyát szervátültetésben.

Opel P1 · http://www.pbcomputer.hu/ 2012.03.17. 18:38:22

@Yaesu: basszus, be volt csövezve ez a Samara? Rendesen odakente :S

Minibull 2012.03.17. 19:35:37

@edeleny beres:
igazi hülye vagy b@szom...járok rallyra...ne talizzunk

PIER 2012.03.17. 20:08:24

Remélem akkor is ilyen elismerő cikk készül amikor az a 10 centi ami eddig elválasztotta a videóst az autóktól, átmegy negatív előjelbe.

Gekko 2012.03.17. 20:30:58

a post-toló is egy kretén. nem kicsit, nagyon. miként az a fasz is, aki rendre külső íven áll.

ha elcsapják, akkor meg szerencsétlen versenyző fogja szarul érezni magát, nem beszélve a lefújt futamról... áhhh

aeroller 2012.03.17. 22:00:15

Kemény vagy no, én azért egy teleobjektívbe beszállok, amúgy felebarátilag, de tényleg.
Minek ezt így csinálni? Bár semmi közöm hozzá.....

Leslie_ · http://driftgarage.blog.hu 2012.03.17. 22:13:42

@B. Capelluti: ez a videó a majommal belső ívről készült és a külsőn álldogál istenbarma. ha szűkebbre veszi és feldobja a gumi, akkor épp ráesik.

neked problémád van az irányokkal :)

ne erőlködj, engem nem fogsz meggyőzni és ahogy olvasom, senki mást sem.

B. Capelluti · http://rallyedream.blog.hu 2012.03.17. 22:25:56

@Leslie_: melyik esetről beszélsz? Balogh Jani Mitsubishivel? Mert ott nincs gumi.

nem akarlak meggyőzni. De ahhoz, hogy jó képek, videók szülessenek időnként nem a legjobb helyen kell állni. (Belső ívről nem lehet mindent megcsinálni, hidd el.)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.17. 23:10:17

@lyesmith: nem lehet, a látószög változik a fókusztávolsággal, és "unalmas" lesz a felvétel, mivel a távolságot (illetve annak csökkenését) a perspektíva nem mutatja nagyobb fókusztávon.

A megfejtés a motoros állvány, vagy a fedezék.

Poita not Peter! 2012.03.17. 23:23:18

@edeleny beres: a biztonság a legfontosabb mégis véded ezt az idiótát? Kicsit kétfele beszélsz, nem? Döntsd már el, hogy mit akarsz és ne akarj egyszerre két ellentétes véleményt is magadévá tenni és körömszakadtáig védeni a védhetetlent.

stevekoti 2012.03.17. 23:38:25

@nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk: De ha a képed elkészítésének módja másokat veszélyeztethet...akkor mi van?

stevekoti 2012.03.17. 23:45:03

Évtizedekkel ezelőtt volt egy gyönyörű fiatal lány ismerősöm, aki pont ilyen helyen állva sérült meg és lett egy életre nyomorék.

MegaRam 2012.03.17. 23:49:40

Azért én köszönöm a fotósok, videósok munkáját, mert nélkülük nem maradnának úgy meg pl. a bajnoki címünk emlékei.

Köszi srácok, hogy ott vagytok esőben-hóban-150 fokban, és veszélyben!!!

stevekoti 2012.03.17. 23:50:57

Egyszer a kisfiammal egy magas löszfal tetejéről néztünk egy roncsderbit. Rögtön az első nekicsapódásoknál röpködtek felfelé az alkatrészek és hol van ez a rallytol?

Castigliano (törölt) 2012.03.18. 08:51:11

Rendszeres olvasója voltam a blognak,de kevesebbszer olvasok bele a cikkekbe,mert sajnos szerintem egyre lejjebb adtatok a színvonalból.Ezt a szerkesztők által ide írt kommentek erősítették meg bennem.Rájöttetek az olvasók kommentjei segítségével,hogy ezt a cikket elQrtátok,de még próbáljátok megmagyarázni a semmit,ahelyett hogy beismernétek a hülyeségeteket.Mi ebben a "professzionális videós háttér"?Szerintem ritka szar felvétel volt mindegyik.A cliós felvételnél nem értem miért kellett odabetonozva állni,mert abból is kritikán aluli felvétel készült.Vagy egy premier plán felvétellel akart kedveskedni valamelyik szponzornak?
Nem értem miért érzik halhatatlanoknak magukat nálunk a fotósok és videósok,holott ugyanolyan puhatestűek mint akárki.Az IRC-n is a kisvaszari elágban pont az érkező versenyzőkkel szemben lévő bozótosba állt néhány barom,ahonnan még elmenekülni is nehéz,ha besokkalna egy versenyző a felhordásos kanyarban.Nálunk mindenki fotósnak képzeli magát,ha már van egy retkes mellénye,és ráadásul idióták is.Pedig sokan leadhatnák a lantot néhány kivételével.

A Spanyol Inkvizíció 2012.03.24. 08:49:27

@edeleny beres: te írtad egy hozzád hasonló véleményre, hogy végre egy értelmes hozzászólás
a többi meg mind hülye
holott, mint az a sok sok hozzászólásból kiderült, te vagy a hülye, már elnézést a durva megfogalmazásért, de nem az angolkisasszonyok neveltek fel.
komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) orb (179) ORB (18) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) videó (30) video (421) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása