Mert gyülekezni mindenkinek joga van…

Alaptörvény VIII. cikk (1) Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.

Diszklémer 1.: mindannyian tudjuk, hogy a rendezvény nem a gyülekezési jog gyakorlása. Akit a gyülekezési jog érdekel, klikk ide. Hátha megembereli magát a szerző és elkezdi rendesen írni a blogját. Talán csak egy kis bátorítás kell neki.

Diszklémer 2: nem, nem véletlenül hiányoznak a képek és videók. Sokkal inkább: miért, kinek hiányoznak?

Gyülekezett is mintegy száz-százhúsz fő is múlt pénteken a Folyondár utcai sportcsarnokban, ahová a hazai ralibajnokságot féltők egy csoportja szervezett fórumot. A téma nem is lehetne aktuálisabb, hiszen a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos, szakágak szerinti, naptárában csak az Eger Rallye szerepel, de az is áthúzva, mert elmarad. Azt is több helyről lehet hallani, hogy a Bükfürdő Rallye megrendezésével is problémák adódtak, a főszervező ugyanis egészségügyi okok miatt nem biztos, hogy meg tudja rendezni az ORB második fordulójának tervezett versenyt. Hiányok mutatkoznak az ORB valamennyi futamának költségvetésében is, gyakorlatilag az Arad Rallye-n kívül – ezt ugye az országhatárokon túl rendezik – valamennyi tervezett futam veszélyben van. Ilyen helyzetben a versenyzők jogosan aggódnak, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy év végén szükség lesz díjkiosztóra.

A beszélgetés elején Lakatos Róbert, az Eger Rallye eredeti rendezője, Füredi András, az Eger Rallye beugró rendezője, Botka Endre a rali szakág vezetője és Szamos Miklós, az MNASZ sportszakmai alelnöke vállalták, hogy saját szemszögükből is kifejtik, hogy mi az egri idénynyitó elmaradásának oka. Sokkal okosabbak nem lettünk, az említettek ugyanis nem minden kérdésben jutottak közös nevezőre, de az világosan kiderült, hogy a verseny elmaradása mindenképpen anyagi okokra vezethető vissza.

Mivel nem szerencsés dolog a múlton rágódni és a jövő egyáltalán nem tűnik rózsásnak, Pénzes Zsolt vázolt egy tervet, amelyet számos ORB-s versenyzővel és valamennyi rendezővel együtt dolgoztak ki.

A javaslat szerint a jelenlegi nevezési díjakat az felsőbb  kategóriákban (1-4) 300 000 forintra kell emelni, míg a kisebb kategóriákban 30 000 forintos emelésre lenne szükség. Mivel Pénzes információ szerint a tervezett hazai versenyek költségvetéséből 6-8 millió forint hiányzik, a megemelt nevezési díj a hiány egy részét fedezné, a másik részt az MNASZ lenne hivatott fedezni a tavalyról áthozott 10 millió forintnyi maradványból, melyet egyformán osztanának el a rendezők között. Pénzes szerint ezt a 10 milliót a szövetség zárolta, ám Szamos alelnök ezzel az állítással nem értett egyet. Itt egy rövidebb, ámde emelt hangú vita bontakozott ki Pénzes és Szamos között. Pénzes arról érdeklődött, hogy mennyi készpénz áll a rali szakág rendelkezésére, erre Szamos nem tudott/akart válaszolni. Ezekben a pillanatokban Kassai András titkár, aki a hallgatóság soraiban foglalt helyet, elhagyta a termet, nem sokkal később Szamos is követte őt. Nagyjából ekkortájt szólalt meg az erre az alkalomra egy remekül szabott öltönyt és bluetooth kihangosítót felöltő Katona Zsolt, aki az este legvidámabb pillanatait szerezte azzal, hogy elfelejtett bemutatkozni a jelenlévőknek. Később Katona és Tajmel Tibor együtt távoztak a teremből, mivel utóbbi a sportrendszámról érdeklődött és ez nem tartozott a javaslathoz. Tettlegességről nem érkezett hír.

Botka Endre innentől egymagában és nagyon derekasan állta a sarat a nyolc óra körül még jelenlévő uszkve nyolcvan emberrel szemben. A szakágvezető szerint a rali naptárat úgy kell módosítani, hogy a Bükfürdő Rallye időpontjában megrendezésre kerül az Eger Rallye, Bükfürdőt pedig októberre vagy novemberre kell tolni. Lakatos rendező ezt nem tartotta kivitelezhetőnek, elmondta, hogy a környék polgármesterei és hivatalos szervei a közelmúlt történései után már nem vennének komolyan egy harmadik engedélyeztetési eljárást, szerinte legkorábban 2013-ban lehet Eger Rallye. Pénzes javaslata szerint a naptárat az Eger Rallye kivételével változatlanul kell hagyni, hiszen egyeztetett a Bükfürdő Rallye rendezőjével, aki a balatonfüredi szívkórházból biztosította, hogy csapata képes az eredeti időpontban megrendezni a bükfürdői versenyt. Hogy az eredeti kiírásban szereplő hat futam alapján lehessen év végén bajnokokat hirdetni, a Pénzes által képviselt csoport javasolja, hogy az év végi Baranya Kupa legyen ORB-s futam, itt eredetileg csak a Rally 2 versenyzőit értékelték volna. A Baranya Kupát egyébként ugyanaz a gárda rendezi, akik a Bükfürdő Rallye-t is. Botka Endre kijelentette, hogy nem ért egyet semmilyen, a versenyzők zsebét terhelő, tervezettel, de amennyiben a többség így kívánja, természetesen a tőle tellő legnagyobb elánnal dolgozik majd az ügy érdekében.

A gyűlés meghívójában szerepelt, hogy a Rali Túra Egylet versenyzőit is várják. Szép számmal meg is jelentek, nekik azonban csak pár perc volt érdekes. Szintén Pénzes Zsolt, ezúttal az RTE képviselőjeként kérdést intézett Botka Endréhez az RTE futamainak engedélyezése kapcsán. Botka szerint az RTE üldözési mániában szenved, senki nem akarja betiltani a sorozat versenyeit és természetesen a 2012-es versenyek nem forognak veszélyben, azok megrendezése elé semmilyen akadályt nem gördítenek. Később még kiderült, hogy az idénre tervezett ORB-RTE közös versenyeken (Bükfürdő, Veszprém) az RTE mezőnye nem indul, így azok az RTE naptárából várhatóan törlésre kerülnek, murvás futam nélkül hagyva a Túrát.

Nagyjából háromnegyed kilenc környékén a rendezvény véget ért.

Címkék: költségek orb eger rallye

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr844339920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chingachgook 2012.03.26. 16:25:19

nem olvastam el, mert a reszletek nem erdekelnek :) de jol sejtem, hogy itt is van egy regi komcsi penznyelo (mnasz)?
mert akkor "két jó ló, eke, majd só"

Ká. Räikkönen 2012.03.26. 16:59:24

Azazz, komcsizz még, anyukád büszke lehet rád. Az ennyire primitív emberektől falra tudok mászni.

Mr. Jerkow 2012.03.26. 17:10:49

faluvégi, kassai, szamos, frank, és a többi nyomorult! Atomot rájuk!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.03.26. 17:46:27

"Úgy érzem, hogy az immár egységes szövetség képes lesz úrrá lenni a nehézségeken" - fogalmazott az MNASZ elnöke hétfőn a "Száguldás a Hungaroringen innen, a Tanpályán túl" elnevezésű rendezvényen, melyet a mogyoródi pályán tartottak meg. Gyulay elmondta, hogy sikerült megteremteni a közös hangot, "mára mindenki egyfelé húzza a szekeret"."A szövetség megőrizte, sőt, kis mértékben növelte a vagyonát, és valamennyi hazai világeseményt, mint például immár 26. alkalommal a Magyar Nagydíjat, a nyírádi autókrossz Európa-bajnoki futamot vagy június elején a túraautók világbajnoki sorozatának versenyét nagy megelégedettséget kiváltóan rendeztük meg tavaly, akárcsak Pécsen az IRC-sorozat futamát." Ezek szerint minden rendben van. Nem lesz IRC Pécsen idén, és megnézem azokat a szponzorokat is akik ilyen hercehurcák után pénzt adnak a versenyekhez.

SomeSeed 2012.03.26. 18:53:31

@chipanddale74: Nem csak IRC nem lesz Pécsett, hanem Európa kupa futam sem...

bendix21 (törölt) 2012.03.26. 20:54:48

@Ká. Räikkönen: Vöröske te minek neveznéd őket ha ismered eddigi munkásságukat?

leven 2012.03.27. 12:08:46

Már nem komcsik vannak , hanem "polgárok" , akik fénymásolt doktorival közméltóságok , és élet - halál urai! Agymosott hülyék , vegyétek már észre , hogy attól még hogy valaki nemzeti színű zászlót lenget még lehet ugyan olyan tróger , rabló mint az elődei! Ezek ösztönösen érzik a pénz szagát és nincs gerincük ezért állnak oda ahol vannak , nem meggyőződésből!

ommm 2012.03.27. 21:45:04

Botka, Szamos, szépen vagyunk.
Pénzes kérdésére miért nem válaszoltak?
Ja, hogy lincselés lett volna a vége, mert szétfújta a szél a nem_éppen_alacsony nevezési díjakból befutott zsetont? Vajon melyik pártkasszába vagy villába?
Hányinger, pénzmosoda, gratulálok!
9 komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) Ford (16) ford (92) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) médiabox (68) mediabox (37) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulas rallye (22) mikulás rallye (14) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) orb (179) ORB (18) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) turán frici (129) Turán Frici (13) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása