Egy gyorsasági szakaszon a nézőknek autózott Csomós Miklós és Bán Viktor az Országos Rallybajnokság ötödik futamán, a Győr Rallyn. Az összes többin a leggyorsabbak voltak a Skoda Fabia Rally2 evóval és magabiztosan nyerték a versenyt. A HM Academy versenyzője ezzel pályafutása harmadik ORB-futamgyőzelmét szerezte, Bán Viktornak pedig ez volt az első abszolút győzelme a magyar bajnokságban. Sikeresen tért vissza versenyautóba Csomós állandó navigátora, Nagy Attila is, aki ezúttal Cseh Vilmos mellé ugrott be és együtt szerezték meg a hetedik helyet. 

 csomos_mixi_gyor_rally3.jpg

Jó passzban van Csomós Miklós és Bán Viktor, akik három héttel ezelőtt a Barum Rallyn elért második helyezésükkel szerezték meg pályafutásuk első Európa-bajnoki dobogóját, most pedig az október eleji magyar Eb-futamra, a Rally Hungaryre hangolva álltak rajthoz a Győr Rallyn. A 11 gyorsasági szakaszból 10-szer a leggyorsabb időt autózták és magabiztosan, 47,6 másodperc előnnyel nyertek. 

 „Jó verseny volt – mosolygott Csomós Mixi. – Az eredményekből úgy tűnik, hogy könnyen nyertünk, de egy magyar bajnoki futam sohasem egyszerű, ugyanolyan komolyan készültünk rá, mintha Eb-futamra mentünk volna. 

Sokat segített, hogy három hete a Barum Rallyn jó versenyünk volt, ez hatalmas lendületet adott. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mi erre az egy magyar bajnokira ugrottunk be, csak ennek a versenynek az eredménye számított, míg a többiek a bajnokságra koncentráltak. 

csomos_mixi_gyor_rally2.jpg Ettől függetlenül jó volt nyerni és jó volt a magyar közönség előtt autózni. Sohasem fogom elfelejteni a szurkolóknak, hogy amikor a legnehezebb helyzetben voltunk, akkor kitartottak mellettünk, nélkülük ez a győzelem sem születhetett volna meg.  

Tudatosan, pontosan versenyeztünk. Még számomra is meglepő, hogy mennyire türelmes lettem, nem erőltetem túl a kanyarokat, kivárok és a kellő pillanatban gyorsítok ki.

Örülök, hogy (Nagy) Ati is visszatért és élvezte a versenyzést. Most ünnepelünk egy kicsit, kifújjuk magunkat, de aztán teljes gőzzel a Rally Hungaryre készülünk.“  

Ha Csomós Mixi örült a győzelemnek, akkor Bán Viktorról elmondhatjuk, a fellegekben járt, hiszen gyerekkora óta arról álmodott, hogy egyszer magyar bajnoki futamot nyer, ami most megadatott neki.  csomos_mixi_gyor_rally1.jpg

„Régóta vártam erre a pillanatra, de el kell telnie pár napnak, hogy felfogjam, mi történt velünk – nevetett Vitya. – Nagyon jó verseny volt a Győr Rally, meglepő, de élvezetes pályákkal, és rengeteg szurkolóval. Óriási volt ekkora tömeg előtt versenyezni. 

Nem volt könnyű verseny, de Mixi Eb-rutinjának köszönhetően könnyedén kezelte, így sima hétvégénk volt. Amikor a városi gyorsaságira mentünk, láttuk, mennyien vannak, azt mondta, engem nem érdekel az eredmény, itt lefűzöm. Az volt az egyetlen gyorsasági, amit nem nyertünk meg, de mind a ketten élveztük. Remélem, a közönség is.

Örülök, hogy Nagy Ati visszatért és hogy visszakapta azt az érzést, amit a rallyban szeret. Cseh Viliéknél laktunk együtt, mind a két csapat, este Atival mindent átbeszéltünk. Jó volt ezt a sikert vele is megosztani.“ 

Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn Csomós Mixivel elszenvedett balesetük után most ült először versenyautóban, Cseh Vilmos mellett egy Skoda Fabia R5-ben. A visszatérés sikeres volt, hiszen a hetedik helyet szerezték meg, de nem is az eredmény volt a fontos, hanem hogy a céldobogón a régi Nagy Atit láthattuk. 

„Volt bennem félelem a verseny előtt, hogy tudom-e hozni a régi formámat, de most még a karom is libabőrös, annyira jól éreztem magam – nevetett Nagy Attila. – Nagy kő esett le a szívemről és hálás vagyok Cseh Vilinek, a csapatának és a családjának, hogy ebben segítettek.  

Korábban is találkoztunk már Vilivel, de most ismertük meg egymást igazán. Tudtam róla, hogy jó sofőr, hogy évente csak egy versenyen indul, már nem akarja megváltani a világot, de komolyan veszi a rallyt.  

Az első szakaszok után látszott rajta, hogy kisimul a vezetési stílusa és egyre jobban mentünk. Etapon pedig AC DC-t hallgattunk, úgyhogy tényleg jól éreztük magunkat. 

Örülök Mixi és Vitya győzelmének. 2016-ban fordult elő utoljára, hogy Mixi és én is indultunk egy versenyen, de nem ugyanabban az autóban ültünk. Ettől is tartottam egy kicsit, de ez is alaptalan volt. Őszintén tudtam örülni a sikerüknek. 

Nagyon fontos verseny volt nekem a Győr Rally, még hétfő reggel is ki tudnék ugrani a bőrömből örömömben. Köszönöm mindekinek, aki segített ebben!“

 csomos_mixi_gyor_rally4.jpg

A csapat együttműködő partnerei:

 

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr418211951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Szólj hozzá! hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) Citroen (14) citroen (53) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) erc (34) ERC (25) fiesta (54) finn rali (27) ford (92) Ford (16) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) ORB (18) orb (179) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) WRC (24) wrc (277) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása