Őry Kornéllal folytatott beszélgetésünk második részében főként a belépőkről, a néző és nevezési számokról, valamint a még hátralevő munkákról beszélgettünk.

Gőzerővel dolgozik a TRP Hungary és az Őry család azon, hogy alig egy hónap múlva felejthetetlen ERC élményben legyen részünk Magyarországon. Ehhez úgy tűnik szinte már minden adott: a bajnokság az utolsó futam előtt még mindig háromesélyes, folyamatosan érkeznek a külföldi és magyar nevezések is.

A versenykiírások megjelenését követően talán a belépőjegyekről szóló információkat várták leginkább a szurkolók és azzal Kornél is tisztában volt, hogy ez a része megosztja majd az érdeklődőket. Ezt a részét én sem szerettem volna megkerülni, így hosszan beszélgettünk erről a témáról: „tisztában vagyok vele, hogy az, hogy egy raliversenyre -Magyarországon is jegyet kell váltani, még nem mindenki számára elfogadott. De azon vagyunk, hogy megfelelő szolgáltatások biztosításával itthon is megteremtsük ennek a kultúráját. Ahogy jártuk és járjuk a világot, mindenhol azt látjuk, hogy egy ilyen rendezvényt már nem lehet jegyértékesítés nélkül fenntartani-, nagyon fontos része a -költségvetésnek a belépőkből származó bevétel. Azon vagyunk, hogy a belépődíj megfizetése után ne úgy menjenek haza a nézők, hogy semmit nem kaptak érte „cserébe.” Ahogy a hungaroringi kamion EB futamokon, úgy itt is azt szeretnénk, hogy elégedettek legyenek a versenyre kilátogató szurkolók. Gondolok itt egy nyakbaakasztós passra, akár egy kihajthatós térképre, vagy az All in - jegy mellé egy ralimagazinra, hisz tudom, hogy ezek komoly relikviát jelenthetnek a rajongóknak.  Emellett a versenyen is biztosítanunk kell azokat a szolgáltatásokat, amiket jogosan kérhetnek számon rajtunk az emberek. Például azt, hogy a pénteki esti szuperspeciál Máriapócson legyen igazi show mindenféle látványelemmel vagy, hogy a szakaszokon legyenek jól megközelíthető, WC-vel, parkolóhelyekkel és étel-ital vásárlási lehetőségekkel ellátott nézői pontok és így tovább.”

jegyek.pngMinden további infót a jegyekről ITT találtok: https://rallyhungary.com/jegyek/jegyvasarlas/category/entry-ticket

Hogy mi alapján határozták meg a belépőjegyek árát, azt sem titkolta el előlünk Kornél: „felkészültünk rá, hogy sokaknak nem fognak tetszeni az összegek. A hozzánk legközelebbi Barum Ralit vettük alapul az árak meghatározásánál, - a Rally passunk még olcsóbb is mint a Barumon, és ez tartalmazza ugyanúgy a versenyt és a városi gyorsaságit, ehhez képest nálunk a Rabócsiring egy plusz programként működik. - Szokásos kérdésként szinte mindig felmerül, hogy miért kell azért fizetni, hogy az út mellett állhassanak. A fent említett szolgáltatások mellett nem mehetünk el amellett sem, hogy több száz ember dolgozik a verseny lebonyolításán. Sokunknak több éves munkánk eredménye az, hogy novemberben ide jöhet egy ERC mezőny Nyíregyházára és a Zemplénbe.  Ezt sajnos nem tudjuk ingyen adni az embereknek, de ennek ellenére nem fogunk velük küzdeni. Tudom, hogy sokan lesznek, akik pályazárás előtt bemennek, vagy esetleg már előző este sátrazni kezdenek a gyorsok mellett az erdőkben. Nem fogunk azonban ellenük hajtóvadászatot indítani, nyugodtan igyák meg este a kis söröcskéjüket, sütögessenek és érezzék jól magukat a versenyen. Tudom, hogy ez hozzátartozik a ralihoz. Arra kérném őket azonban, hogy emellett - jöjjenek el a pénteki szuperspeciálra a Rabócsiringre, és legalább oda váltsanak belépőt!”

Beszélgetésünk alatt már nem először jött fel a rabócsiringi program, szerettem volna megtudni hogyan és mivel készülnek erre az eseményre: „a máriapócsi szuperspeciálra szinte különálló programként tekintünk. Az esti villanyfényes versenyre komoly hang és fénytechnikával, műsorvezetővel, rallycross bemutatóval és természetesen az ERC mezőnnyel várjuk az embereket. Emellett egy kisebb ugrató is a nyomvonal része lesz, hogy ezzel is még látványosabbá tegyük a vonalvezetést (és még mennyi minden, amit egyelőre még sajnos nem oszthatok meg veletek – a szerkesztő.) Igazi show lesz, minden adott hozzá, hogy emlékezetessé tegyük a péntek estét.”

sss.png

Sokan tippelni sem merünk mégis mekkora mezőnyre és hány külföldi indulóra számíthatunk a sorozat utolsó futamán. Szerencsére Kornél arról is nyíltan beszélt, milyen számokra számítanak: „természetesen nagyon nehéz ezt megtippelni. A teljes ERC mezőnyt – a magyar és külföldi indulókkal együtt – olyan 50 autóra kalkuláljuk. Ennek szerintem a fele lehet külföldi induló. Ha beérkeznek azok a nevezések, amikre számítunk, reményeim szerintem legalább 5-6 különböző márkájú R5-ös autót is láthatunk majd a zempléni pályákon. Sokan ralikettőből egyedi rajtengedéllyel indulnak majd az első osztály mezőnyében, biztosan sok autóra számíthatunk, és a historic mezőnyt se felejtsük el. A magyar párosok számára különösen is motiváló lehet, hogy ugyanazokon a pályákon mehetnek az ERC mezőny ellen.”

Legalább ilyen nehéz is azt is megtippelni hány nézőt érdekelhet ez a futam és mégis mennyire számítanak a rendezők: „összességében azt gondolom a hétvége folyamán összesen olyan 50 ezer fővel számolhatunk. Ennek egy részét a helyi és környékbeli lakosok tehetik majd ki. Akiket kicsit is érdekel a verseny, de nem szeretnének emiatt a Zemplénig menni, azoknak jó megoldást jelenthet erre a vasárnapi városi szakasz, aminek a megtekintése ráadásul ingyenes. Ez egy nagyon jó alkalom lesz arra, hogy olyan emberekkel is megismertessük és megszerettessük a ralit, akik esetleg eddig nem annyira ismerték-. A Rabócsi Ringre 5-8 ezer emberre legalább számítunk, emellett a pályák szélén pedig további tízezrek fognak kint állni. -Várhatóan a nézők 15-20%-a jegyet is vált majd, ami nagy segítség lenne nekünk ahhoz, hogy a további években is megtarthassuk – legalább ilyen színvonalon – a rendezvényt.”

tabla.png

Kornélék több ERC futamot is meglátogattak az idén (legutóbb pont a ciprusi versenyen volt kint), ahol személyesen - promótálják, és reklámozzák - a magyar futamot. Arra voltam kíváncsi hogyan látja, mi a véleménye a külföldi pilótáknak és csapatoknak a novemberi magyarországi futamról: „alapvetően Magyarországnak jó híre van kint a raliban, tudják, hogy sokan versenyeznek nálunk és sokan indulnak külföldi versenyeken. Sokat segít, hogy Herczig Norbi személyében van állandó indulója az Európa bajnokságnak. Norbi tulajdonképp egy állandó hírvivője a versenyünknek, az ERC mezőnyben mindenki hozzá ment oda először, hogy információkat kérjen -a versenyről. A kinti versenyzők jó véleménnyel vannak rólunk, tetszenek nekik a pályák, izgatottan várják az új versenyt. Több csapatnak is küldtem tavalyi belső felvételeket és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam tőlük. A bajnokság állása is a mi malmunkra hajtja a vizet, emellett a kiszámíthatatlan novemberi időjárás is még izgalmasabbá teheti majd a szezonzáró futamot.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rallyedream.hu/api/trackback/id/tr1415231742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
komment hozzászólás

Rallye Dream...

Raliról mindenkinek, kicsit másképp, és ha minden jól alakul belülről is.

Rallye Dream a Facebook-on

Hirdetés

 

Utolsó kommentek

Címkék

2013 (22) andreas mikkelsen (14) audi (15) baz (14) biztonság (16) budapest rallye (10) bükfürdő (12) bútor robi (18) citroen (53) Citroen (14) colin mcrae (21) crash (34) Csucsu (13) Dakar (16) Dakar-rali (18) dani sordo (35) deutschland rally (17) ds3 wrc (49) eger rallye (23) ERC (25) erc (34) fiesta (54) finn rali (27) ford (92) Ford (16) ford fiesta (26) fotópályázat (20) gr.b (26) herczig norbi (19) hirvonen (46) historic (46) hőskor (24) Hyundai (11) Hyundai Shell World Rally Team (12) i20 (12) irc (53) kassa (10) kazár (19) ken block (11) ki mikor hol mivel (10) Kubica (18) külföldi (40) lada (16) lancia (11) latvala (55) lukács csucsu (10) Lukács Kornél (12) mads østberg (11) magazin (36) magyar (39) mecsek (10) mecsek rallye (56) mediabox (37) médiabox (68) miblog (17) mikkelsen (11) mikulás (28) mikulás rallye (14) mikulas rallye (22) mini wrc (27) miskolc (17) mnasz (17) monte (20) monte carlo (13) murva (13) nap képe (27) nasser al attiyah (12) nászer el attija (11) neuville (18) onboard (22) orb (179) ORB (18) ott tanak (10) petter solberg (37) peugeot (10) polo r wrc (49) r5 (13) RAC rally (14) ralisprint (22) rally (11) rallye évkönyv (15) ranga peti (11) robert kubica (10) rte (15) s2000 (13) sajtóközlemény (42) seb loeb (62) seb ogier (66) skoda (18) sprint (43) subaru (21) suzuki (10) swedish rally (13) szilveszter rallye (21) színes (12) szőke tamás (13) születésnap (11) teszt (47) Turán Frici (13) turán frici (129) turán motorsport (11) vargagixxxer (13) veszprém (22) video (421) videó (30) vitaposzt (13) Volkswagen Motorsport (10) VW (10) vw motorsport (16) wicoka (27) wrc (277) WRC (24) WRC2 (11) Zsiros Gabi (12) zsiros gábor (122)

racingdream feed

Nincs megjeleníthető elem

jajjdecsunya feed

Nincs megjeleníthető elem

HTML doboz

süti beállítások módosítása